Zuurkool Appel Ananas

    Ingredienten voor 2 personen
  • 2 Appels
  • 400gr zuurkool
  • 2 laurierblaadjes
  • peper
  • 200gr tartaar
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 klein blikje ananasstukjes
  • 2 theelepels italiaanse kruiden
  • 300gr aardappelschijfjes
  • 1 eetlepel paneermeel
  • Bereiding:
    Verwarm de oven voor tot 175 graden.
    Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd 1 appel in dunne partjes en de andere in blokjes.
    Breng de zuurkool met de appelblokjes, de laurierblaadjes in een klein laagje water en peper naar smaak aan de kook.
    Kook de zuurkool met de deksel op de pan in ongeveer 20 minuten op een laag vuur.
    Verhit een koekenpan en bak de appelpartjes aan beide kanten bruin. Neem ze uit de pan.
    Bak de tartaar in de koekenpan zonder olie of boter bruin en rul.
    Voeg de tomatenpuree, het ananassap uit het blikje en de italiaanse kruiden toe en schep alles goed om.
    Giet de zuurkool af en schep de ananasstukjes erdoor.
    Verdeel het tartaarmengsel over de bodem van een ovenschaal.
    Schep de zuurkool erop en bedek met de gebakken appelpartjes en de aardappelschijfjes.
    Bestrooien met het paneermeel en laat het gerecht in ongeveer 30 minuten bruin en gaar worden in de oven.