Zeebaars met tagliatelle spinazie en tomatensaus

    Ingredienten voor 2 personen
  • 1 Sjalot
  • 2 el zwarte olijven zonder pit
  • 1 takje tijm
  • 200 gr tomaten
  • 300 gr spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 150 gr tagliatelle
  • 200 gr zeebaars
  • peper
  • 1 el citroensap
  • Bereiding:
    Pel en snipper de sjalot. Snijd de olijven in plakjes.
    Pluk de tijmblaadjesvan het takje en hak de blaadjes fijn.
    Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes.
    Was de spinazie en laat hem goed uitlekken of droog hem in een slacentrifuge.
    Pel en snipper de knoflook.
    Verhit 1 el van de olie en fruit de sjalot al omscheppend 3 minuten op een halfhoog vuur.
    Voeg de olijven en de tijm toe en fruit kort mee.
    Schep de tomaat erdoor en bak alles al omscheppend ± 2 minuten.
    Temper het vuur en laat de saus zachtjes pruttelen.
    Kook de tagliatelle in ruim water volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
    Bestrooi de vis met peper en vet een koekenpan in met een beetje olie.
    Verhit de pan en bak de vis eerst op de huidzijde bruin.
    Keer de vis met een spatel en bak de vis gaar.
    Verhit intussen de rest van de olie en roerbak de spinazie met de knoflook al omscheppend totdat de groente geslonken is.
    Breng op smaak met peper.
    Breng de tomatensaus op smaak met peper en citroensap.
    Serveer de vis met de saus, de tagliatelle en de spinazie.