Tjaptjoi

Ingredienten voor 2 personen.

  • 150 gr zilvervliesrijst
  • 100 gr sperziebonen
  • 100 gr broccoliroosjes
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 100 gr champignons
  • 1 bosuitje
  • 200 gr kalkoenfilet
  • 2 el arachideolie of rijstolie
  • 100 ml kippenbouillon

Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Haal de boontjes af en breek ze.
Kook de broccoli met de sperziebonen plus minus 2 minuten en giet ze af.
Pel en snipper de ui.
Maak de paprika schoon en snijd ze in stukjes.
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Maak het bosuitje schoon en snijd het in dunne ringetjes.
Snijd de kalkoen in reepjes.
Verhit de olie in een hapjes pan en fruit de ui al omscheppend plus minus 3 minuten.
Voeg de kalkoen toe en bak 5 minuten mee.
Voeg de boontjes, de broccoli, de paprika en de champignons toe roerbak alles 4 minuten.
Voeg de bouillon toe en laat alles met de deksel op de pan 3 minuten zachtjes koken.
Neem de deksel van de pan schep alles voorzichtig om en kook nog 3 minuten op een laag vuur.
Serveer met zilvervliesrijst en strooi de bosui erover.