Oosterse kip met roerbakgroente

Ingredienten voor 2 personen.

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 200 gr kipfilet
  • 1 tl gemberpoeder
  • 2 sjalotjes
  • 1 rode paprika
  • 100 gr champignons
  • 1 bosui
  • 150 gr zilvervliesrijst
  • 2 el arachideolie of rijstolie
  • 100 gr tauge
  • 1 ei

Bereiding: Pel de knoflook. Verwijder de zaadjes uit de peper en hak het vruchtvlees fijn.
Snijd de kipfilet in blokjes en schep met 1 uitgeperst teentje knoflook de helft van de rode peper en het gemberpoeder door elkaar.
Laat de kip 1 uur in de koelkast marineren.
Pel en snijd de sjalotten in halve ringen maak de paprika schoon verwijder de zaadlijsten en snijd hem in stukjes maak de champignons schoon en snijd ze in vieren. Maak het bosuitje schoon en snijd hem in dunne ringetjes.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Verhit 1 el olie in de wok bak de sjalot met 1 uitgeperst teentje knoflook en de rest van de rode peper.
Schep de gemarineerde kip erdoor en bak alles 5 minuten op een hoog vuur.
Voeg de paprika de champignons en de tauge toe en roerbak alles 5 minuten totdat de groente beetgaar en de kip gaar is.
Voeg 100 ml heet water toe schep alles goed om.
Klop het ei met de bosui los verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak een omelet van het ei rol de omelet op en snijd de rol in stukjes.
Leg de ommeletrolletjes op de rijst en schep het kip mengsel erbij.