Gerookte Kip.

    Ingredienten
  • 6 Kipfilets.
  • 2 liter water.
  • 200 gram zout.
  • 200 gram bruine basterdsuiker.
  • 1 eetlepel gekneusde peperkorels.
  • 1 eetlepel tijm.
  • 0.5 theelepel rozemarijn.
  • 4 laurierblaadjes.
  • Bereiding:

    Een dag van te voren maak je de pekeloplossing,
    dit doe je door alles behalve de kip in een pan te doen en even kort aan de kook te brengen.
    Roer goed door tot het zout is opgelost.
    Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet daarna in de koelkast.
    Leg de kipfilets een uur in de pekeloplossing.
    Haal de kipfilets uit de pekel en dep ze droog met keukenpapier.
    Leg ze op een rekje, in de koelkast zodat ze nog wat droger worden aan de buitenkant.
    Maak je barbecue klaar voor indirect barbecueën op 120°C,
    een keramische barbecue of smoker werkt hier nog makkelijker.
    Voeg het rookhout toe en leg je kip weg van het vuur.
    Wanneer de kerntemperatuur van je kipfilets 75°C is mogen ze van de barbecue.