Curry groenten met vis.

    Ingredienten voor 2 personen
  • 150 gr Peultjes
  • 1 Sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • ½ rode peper
  • 1 gele paprika
  • 4 tomaten
  • 150 gr notenrijst
  • 200gr gepelde rauwe gamba's
  • 2 el arachideolie(of rijstolie)
  • 1 tl kerriepoeder
  • 100 ml water
  • Bereiding:
    Haal de peultjes af, kook ze 5 minuten in weinig water, giet ze af en spoel ze onder koud stromend water.
    Pel en snipper de sjalot en knoflook.
    Maak de peper schoon, verwijder de zaadjes en snijd de rest fijn.
    Maak de paprika schoon en snijd hem instukjes.
    Maak de tomaten schoon en snijd ze in stukjes.
    Snijd de gamba’s aan de rugzijde in en verwijder zonodig het nerfje.
    Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
    Verhit de olie in een ruime pan en bak de gamba’s 5 minuten al omscheppend totdat ze net roze zijn. Schep ze uit de pan.
    Bak de sjalot, de knoflook, de rode peper en de kerriepoeder ± 1 minuut in het bakvet in de pan.
    Voeg de paprika en de tomaat toe en bak alles ± 2 minuten op een hoog vuur.
    Schep de gamba’s erdoor en voeg 100 ml water toe.
    Warm alles nog ± 3 minuten goed door en serveer met de rijst.