Beer Can Chicken

    Ingredienten voor 1 kip
  • 1 theelepel mosterdpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zeezout
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
  • 1/2 theelepel komijnenpoeder
  • 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 1 kip 1.5 - 2 kg
  • 2 theelepels olijfolie
  • 1 Bierblik (1/2 liter)
  • Rookhout voor de barbeque
  • Bereiding:
    mix in een bakje alle ingredienten voor de rub.
    Haal het overtollige vet van de kip em was en droog haar af met keukenrol.
    Wrijf de kip aan de binnen-, en buitenkant in met de olie en daarna met de rub.
    Laat minimaal een uur intrekken.
    Open het bierblikje en gooi de helft eruit.(bij gebruik van rookhout snippers kun je die een uurtje weken in het bier.)
    Steek de kolen aan, maak aan 2 kanten van de barbeque een hoopje kolen, plaats een lekbak in het midden.
    Houdt de barbeque op 190°C / 375°F
    Als het sap uit de kip loopt helder is en de temperatuur in de borst 76°C / 170°F en in de dijen 82°C / 180°F is dan is de kip gaar.
    Bij kippen van 2 kilo duurt dat ongeveer 1 uur en een kwartier.
    Mocht de kip te snel bruin worden dan kun je haar altijd lichtjes afdekken met aluminiumfolie.
    Laat de kip 10 minuten rusten en haal haar van het blik af.