Vis met groenten en mie.

    Ingredienten voor 2 personen
  • 200 gr tilapiafilet.
  • 1 teentje knoflook.
  • 100 gr prei.
  • 2 bosuitjes.
  • 150 gr mie.
  • 2 el arachide of rijstolie.
  • 300 gr roerbakgroente naar keuze.
  • 2 el oestersaus.

Bereiding:
Snijd de tilapia in repen.
Pel de knoflook. Maak de prei schoon en snijd ze in dunne ringen.
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes.
Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Verhit 1 el olie in een wok en roerbak de roerbakgroenten met de prei al omscheppend in ± 3 minuten.
Pers de knoflook erboven uit en bak 1 minuut mee.
Bak de tilapia al omscheppend in de rest van de olie bruin en gaar.
Voeg de uitgelekte mie aan de groenten toe en roerbak alles ± 3 minuten mee.
Voeg de oestersaus en de helft van de bosui toe en warm het gerecht goed door.
Verdeel de vis over de mie en bestrooi met de rest van de bosui.