Sateh.

    Ingredienten
  • 500 Gr varkensvlees (procureur) of kip (kippendij).
  • 2 teentjes knoflook.
  • 5 etl ketjap manis (A).
  • 2 tl Ketoembar (= Koriander).
  • 1 tl Djinten (=komijn).
  • 1 etl Goela Djawa (= palmsuiker of ter vervanging bruine suiker).
  • 1/2 tl zwarte peper.
  • Scheutje Pinda/arachideolie.
  • Scheutje citroensap.
  • Bereiding:

    Vlees in blokjes snijden en de rest van de ingrediƫnten fijn maken en vermengen.
    Vlees door de marinade mengen (makkelijkst in bv. Ziplock zakje)
    en minimaal 24 uur gekoeld laten intrekken (bij voorkeur 48 uur).

    Houten/bamboe prikkers een uur laten weken in water en daarna het vlees rijgen.
    Roosteren op de BBQ of gebruik de reverse sear methode,
    door eerst de sateh indirect te garen en daarna direct af te grillen.