Kipfilet in een jasje met spitskoolsalade.

    Ingredienten voor 2 personen
  • ½ spitskool
  • ¼ rode & ¼ gele paprika
  • 2 el olie
  • 2 el azijn
  • Peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosuitje
  • 200gr kipfilet
  • 1 ei
  • 4 el paneermeel
  • 1 tl bieslook
  • 300gr krieltjes
  • Bakpapier

Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
Was en snijd de spitskool in dunne reepjes.
Was en snijd de paprika’s in dunen reepjes.
Roer in een ruime kom 1 ½ el van de olie, de azijn en peper naar smaak door elkaar.
Schep de spitskool en de paprika erdoor en laat de salade in ± 30 min op smaak komen.
Pel de knoflook.
Maak het bosuitje schoon en snijd het in dunnen ringetjes.
Snijd de kip in lange dunne repen.
Klop het ei in een diepbord los.
Roer in een ander diep bord het paneermeel, de uitgeperste knoflook en het bieslook door elkaar.
Haal de kiprepen door het ei en vervolgens door het paneermengsel.
Leg de repen op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze in de voorverwarmde oven in ± 30 min bruin en gaar worden.
Schep de rest van de olie door de krieltjes en bak ze in een koekenpan in ± 20 minuten bruin en gaar.
Serveer de kiprepen met de salade en de krieltjes en bestrooi met de bosui.