Ierse Stoofschotel

    Ingredienten voor 2 personen.
  • 1 Laurierblad.
  • 1 Takje rozemarijn.
  • 1 Takje tijm.
  • 200 gr riblappen.
  • 2 el olijfolie.
  • half rundvleesbouillontablet.
  • half bos bospeen.
  • 80 gr koolraap.
  • 1 rode uit.
  • 400 gr vastkokende aardappelen.
  • 2 bosuitjes.
  • Binddraad.

Bereiding:
Bind het laurierblad, de rozemarijn en de tijm met een stukje binddraad aan elkaar.
Snijd het vlees in blokjes.
Verhit de olie in een ruime braadpan en bak het vlees al omscheppend bruin.
Schenk er ½ liter water bij, verkruimel de bouillontablet erboven, voeg het bosje kruiden toe en breng alles aan de kook.
Laat het vlees, met de deksel op de pan, in ± 3 uur op heel laag vuur gaar stoven.
Schrap intussen de bospeen en snijd ze in stukjes. Schil de koolraap en snijd hem in blokjes.
Pel en snijd de ui in halve ringen. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
Voeg een uur voor het einde van de bereidingstijd de wortel de koolraap en de ui toe en kook de aardappelen de laatst 30 min mee.
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Verwijder de bijeen gebonden kruiden uit het gerecht.
Bestrooi de stoofschotel met de bosui en serveer direct.